Weet je dat nou wel zeker?

Weet je dat nou wel zeker?

Is dit wel een verstandige stap in deze moeilijke tijd?

Moet je dit nou wel doen?

Allemaal goed bedoelde opmerkingen (ga ik dan voor het gemak maar even vanuit) van mensen om me heen of die ik zakelijk spreek. Overigens heb ik de overtuiging dat dit vooral hun eigen reflectie en angst is en niet zozeer iets met mij te maken heeft. 

Ik heb m’n vaste baan bij Nutanix na ruim 4,5 jaar opgezegd om weer een stap te zetten voor mezelf en om weer te gaan ondernemen. Natuurlijk realiseer ik me dat we in een lastige tijd momenteel leven, maar ik voel het ook als een kans. Misschien klinkt dit gek, maar diep van binnen voel ik dit echt zo. En nee, ik moet dit niet doen… Ik wil dit doen! 

Misschien komt het ook omdat ik deze stap niet zomaar zet, maar het idee al zeker 2,5 jaar in m’n hoofd zit. Het is niet voor niets dat ik allerlei coaching opleidingen ben gaan volgen tijdens m’n zwangerschapsverlof en Benjamin is al 2,5 inmiddels… Dus ik ben niet over 1 nacht ijs gegaan met het maken van m’n keuze.

Ik wil iets anders! Ik wil weer iets voor mezelf! Iets waar ik m’n energie in kwijt kan, kan bijdragen en waar ik het verschil kan maken voor anderen. Anderen vrouwen wel te verstaan. Met m’n 20 jaar IT-ervaring en ondernemerservaring op zak, wil ik andere vrouwen empoweren om het beste in zichzelf naar boven te brengen. 

De IT is nog steeds een vooral door mannen gedomineerde markt, maar kan ook voor vrouwen heel interessant en leuk zijn. Als je maar je weg weet te vinden, met het mannelijk “geweld” om kan gaan en een plan hebt! 

Zelf heb ik veel met coaches gewerkt en die hebben voor mij zeker het verschil gemaakt, maar ik had er veel behoefte aan om een vrouw als coach te vinden. Iemand die de markt kent, de ervaring heeft en mij beter zou begrijpen als een man. Tot op heden heb ik die helaas nooit gevonden en daarmee is de cirkel rond. She in IT is geboren!

Overigens is het zo dat ik niet alleen maar dit soort reacties krijg hoor. Heel veel mensen delen mijn enthousiasme en begrijpen waarom ik er juist nu voor kies om m’n hart te volgen en vorm te geven aan mijn grote passie!

Veel liefs,

Hendrika 

Share this post